Video: Kerkelijke inzegening van het huwelijk

Blog

Het opnemen van je bruiloft op video is een eenmalige investering, maar een feest voor het leven! Je kunt hem namelijk later ontelbare malen terugkijken en gekoesterde herinneringen weer opnieuw beleven. Dat bleek wel toen we op vakantie eens aankwamen op een camping in Polen, waarvan de eigenaren die dag hun 10-jarige trouwdag vierden. Dat hebben we geweten…

Moe van een dag reizen kwamen ik en mijn gezin ’s avonds rond een uur of acht aan op de camping in Warka, onder de rook van de hoofdstad Warschau. Ik sprak met mijn vrouw af dat ik mij eerst zou aanmelden bij de receptie, alvorens de vouwwagen uit te klappen en op te zetten.

Ondanks het late tijdstip was de receptie goed gevuld. De eigenaren van de camping en hun familie zaten allemaal rond een tafel naar tv te kijken. Het was groot feest, want ze vierden die dag dat het echtpaar tien jaar eerder in het huwelijksbootje was gestapt. En het was natuurlijk dikke pret om al die beelden van toen weer terug te zien.

Ik werd dan ook met open armen onthaald, alsof ik zelf onderdeel van de familie was. De tafel was goed bezet met flessen wodka en die werden dan ook uitbundig geconsumeerd. De nestor van de familie wenkte mij, vroeg me naar mijn naam en nadat we goed en wel hadden kennisgemaakt, moest ik er ook aan geloven. Ik was nog geen tien minuten verder of had al een stuk of 6 borrelglazen wodka achterovergeslagen. Dit allemaal onder uitbundige ceremoniele gebaren en het uiten van luidkeelse Poolse proost-kreten, uiteraard.

Toen mijn vrouw en kinderen even later kwamen kijken waar ik bleef, konden zij uiteraard niet achterblijven. We mochten allemaal meedoen, want dit was voor hen kennelijk een feest voor het leven. En ondanks dat alle volwassenen niet allemaal even stevig meer op de benen stonden, hielden onze Poolse gastheren hun woord dat ze ons even later ook zouden helpen met het uitvouwen van onze vouwwagen. Want die tent moest uiteraard nog steeds worden opgezet, voordat wij die nacht konden gaan slapen.

Zo’n gastvrij onthaal als toen in Polen had ik nog nooit eerder meegemaakt en zal ik waarschijnlijk ook niet gauw vergeten. Wat hadden die campingeigenaren jaren geleden een mooie trouwdag gehad. En wat hebben ze dat dat tien jaar later nog eens dunnetjes overgedaan, mede dankzij de videoregistratie van het feest van toen.

Het is daarom dat ik wel met overtuiging durf te stellen dat een bruiloft op video een eenmalige investering is, maar een feest voor het leven. Al was het alleen maar om oom Pjotr en tante Ludmilla weer eens terug te zien, beschonken zingend en gebarend voorop in de polonaise!

Eelke Wiegersma, eigenaar van bruiloftopvideo.nl

Eelke Wiegersma
Eigenaar bruiloftopvideo.nl


Bruiloft op Video is een onderdeel van VideoDesign.online.
Heb je wellicht ook belang bij een van onze andere videoproducten: